Kysykää rohkeasti, me vastaamme nopeasti!


    kysymyskuvayksi

    kysymyskuvakaksi

    kysyrohkeasti

Usein kysyttyä:

Ainutlaatuinen toimintakonseptimme herättää kysymyksiä yrityspäättäjien, sekä työntekijöiden ja työnhakijoiden keskuudessa. Julkaisemme tällä sivulla yhteydenottolomakkeelta, sähköpostitse ja Facebook-sivumme kautta tulleita kysymyksiä vastauksineen. Vastaamme kaikille kysyjille myös henkilökohtaisesti, ja julkaisemme kysymykset aina nimettöminä


Montako vuotta franchising-sopimus Suomen Henkilöstönhallinnassa on voimassa?

Vastaus: Franchising-sopimukset tehdään aina toistaiseksi voimassaoleviksi, 12 kk:n irtisanomisajalla. Suomen Henkilöstönhallinta Oy:llä on oikeus purkaa sopimus, jos franchising yrittäjän toiminta ei täytä vaadittuja laatukriteereitä.

Minkälainen hyöty tarjoamastanne Thomas-analyysista on rekrytoinnissa ja työntekijän motivoinnissa?

Vastaus:   Thomas-henkilöanalyyseilla saadaan selville mm. ne asiat jotka motivoivat analysoitavaa henkilöä työtehtävissä parhaiten, hänen halukkuutensa kehittyä työssään, ja minkälainen rooli työyhteisössä hänelle sopii. Analyysien avulla on jo useiden vuosikymmenien ajan saatu hyviä tuloksia työntekijöiden sitoutumisen ja työhyvinvoinnin paranemisena.

Jos on ärtynyt ja tulehtunut työilmapiiri, niin millä aseilla te pystytte selvittämään pattitilanteen?

Vastaus:  Tähän kysymykseen ei ole yhtä ja ainoaa oikeata vastausta. Jokainen työyhteisö on yksilöllinen. Asiantuntijamme selvittävät tulehtuneisuuden syyt, ja korjaavat toimenpiteet tehdään työyhteisön sisällä kaikki osapuolet huomioiden.


Free CSS Templates